Wordt gebruikt als vulling voor éclairs, berlijnse bollen, koffiekoeken...
Ook gebruikt als basissamenstelling voor andere taartvullingen als kaastaart, flantaart ...
voor 700 gr banketbakkersroom.
1/2 l melk
125 gr suiker
1/2 vanillestokje
100 gr eieren ( 2 )
40 gr maïzena
Melk met vanillestokje en met 100 gr suiker aan de kook laten komen.
Eieren met 25 gr suiker luchtig kloppen in een kom.
Maïzena door ei-suikermengsel roeren, niet te fel kloppen, anders wordt de room taai.
Vanillestokje uit de melk halen, en bij de de suikermengeling gieten, goed roeren.
Terug in de pan gieten en onder voortdurend roeren terug aan de kook laten komen.
Alle melkschuim onder de room roeren.
Op een blikken plaat storten of een lage schaal, afdekken met plastiekfolie tegen velvorming.
Goed laten afkoelen, en voor gebruik stevig oproeren tot een homogene massa.