Zoeken in deze blog

vrijdag 25 januari 2008

Wafels Peter.

200 g boter
150 g suiker
5 g vanillesuiker

Deze ingrediënten mengen.

3 eieren
325 g bloem

Toevoegen aan mengsel en goed kneden.

Wafels als naar gewoonte bakken. Liefst als kleine, dunne wafeltjes.

dinsdag 22 januari 2008

Havermoutkoekjes.

200 g havermout
200 g bloem
200 g boter
snufje zout
1 pakje bakpoeder
2 eieren
200 g suiker
1 pakje vanillesuiker

Alles goed mengen in keukenrobot.
Deeg in koelkast laten opstijven, kan ook een nacht in de kelder.
Worsten rollen ervan, schijfjes snijden van ongeveer 1/2 cm, platte rondjes op bakplaat leggen en 10 min bakken op 200 °C.

Chocopasta.

200 g zwarte chocolade ( 70% cacao )
200 g boter
1 blik gecondenseerde gesuikerde melk ( Nestlé - 410 g ) of 4 dl volle melk met 100  g suiker.

Alles in een kom doen en op middelmatige warmte in microgolf smelten.
Goed roeren, kan even duren tot alles goed vermengd is.
In potjes doen, afsluiten met schroefdeksel. 
In koelkast bewaren, bevat geen bewaarmiddelen.



zondag 20 januari 2008

Klassieke muffins.

300 g zelfrijzende bloem
110 g suiker
1,6 dl melk
125 g gesmolten boter
1 ei

Suiker met ei kloppen.
Bloem onder mengen samen met de gesmolten boter.
Melk geleidelijk onder mengen.

Deeg in papieren bakvormpjes of muffin vormen doen.
Bakken op 180 gr C gedurende 20 min.

Variatie: je kan er ook chocolade druppels ondermengen of rozijntjes, eventueel vers fruit als : bosbessen, ananas, bessen, appel etc.