Zoeken in deze blog

dinsdag 27 februari 2024

Harde hartenwafeltjes.

 Het zoveelste wafelrecept ... 

Deze wafeltjes zijn snel klaar, zijn hard, niet te zoet, en ze zijn snel gebakken, niet onbelangrijk ;)

3 eieren

225 gr fijne witte suiker

2 pakjes vanillesuiker

500 gr patisseriebloem

1 pakje bakpoeder

snuf zout

250 gr roomboter ( gesmolten en poosje terug laten afkoelen, niet té koud want dan stijft de boter terug op ... )

Klop de eieren met de suiker tot het wit wordt ( = ruban )

Zeef de bloem samen met het bakpoeder in een kom, spatel dat rustig bij het eimengsel.

Klop de gesmolten boter onder het deeg, klop effe goed door maar niet te lang.

Je kan dadelijk bakken nu.

Neem ongeveer 110 - 120 gr deeg per keer in je hartenwafelijzer.

Bak op hoge stand tot ze goudbruin zijn.

Laat ze koelen en breek ze dan van elkaar af, als je dat doet als ze pas uit het wafelijzer komen, dan breken ze gemakkelijker.

Met deze hoeveelheden kan je mooi een 'Delacredoos' ( groot formaat ) vullen, bewaar ze ook in zulke doos, dan blijven ze knapperig en smaakvol.

Succes!