Zoeken in deze blog

zaterdag 12 januari 2008

Wafels oma Piringen

1 kg bloem
9 eieren
700 g suiker
650 g boter
1 groot blik van 410 g geconcentreerde melk ( Nestlé )
2 pakjes bakpoeder
10 pakjes vanillesuiker
1 snufje zout.

Boter smelten en laten afkoelen, eiwitten stijf kloppen.
Alles mengen, op laatste de stijfgeklopte eiwitten.

Bakken in wafelijzer op hoogste stand, gedurende 50 seconden per twee wafels.
Hiervan bak je ongeveer 60 wafels die goed kunnen bewaard worden.

maandag 7 januari 2008

Wafels Célestine.

750 g bloem
500g suiker
1/2 pakje vanillepudding
3 pakjes vanillesuiker
      deze ingrediënten mengen onder elkaar.

5 eidooiers 
11 g droge gist of 20 g verse gist in beetje melk opgelost, schuimig kloppen
5 eiwitten tot sneeuw kloppen

500 g boter smelten en laten afkoelen

De droge ingrediënten mengen: bloem, puddingpoeder, suiker, vanillesuiker.
De afgekoelde boter eronder mengen samen met de eigelen.
Goed mengen.
De gist ondertussen met een beetje lauwe melk oplossen en er ook onder mengen.
Als laatste de stijfgeklopte eiwitten. 


Dit deeg kan dadelijk gebakken worden maar mag ook opstijven en een nachtje blijven staan.

Bakken in wafelijzer op de hoogste stand gedurende 50 seconden.
Deze wafeltjes zijn stevig van struktuur.