Zoeken in deze blog

donderdag 3 mei 2018

Limburgse rabarbertaart

Dit is de klassieke, ouderwetse rabarbertaart lijk mijn moeder en tantes ze maakten.
Ik gebruik taartvormen van 25 cm diameter ( mama gebruikte grotere vormen maar met een klein gezin is een taart van 30 cm een beetje er over!! ).

Het deeg is het deeg van pruimentaart, bakwijze ook.

Voor één taart heb je toch 5 à 600 gr rabarber nodig, dus dat is flink veel.
Je moet natuurlijk ook geen zes taarten tegelijk bakken, maar ons ma deed dat wel en dan werden die uitgedeeld, heerlijk! Ik heb geen idee hoeveel een bussel in de winkel weegt, ik moet dat dringend eens wegen.

bak ze ook 30 à 35 min op 170°C, rabarber niet te fijn snijden, krimpt erg bij het bakken.
Suiker doe je er op als je ze gaat eten, anders wordt de taart wak.

Zo, beetje kaneel is ook lekker erop, als je een liefhebber van kaneel bent natuurlijk.