Zoeken in deze blog

zondag 28 juni 2020

Rabarbertaart met korstdeeg.

Voor één grote of twee kleintjes.

1 bussel rabarber ( 800 gr )
Korstdeeg: 125 gr boter
125 gr kristalsuiker
1 ei
250 gr bloem
2 gr bakpoeder
snuf zout

Zachte boter met suiker mengen, ei toevoegen, bloem met bakpoeder en zout zeven en onder mengen.
Niet te lang kneden, bol vormen, plat duwen, in folie inpakken en in koelkast minstens een uur laten koelen.

Raberber wassen en schoonmaken, in stukken snijden van 2 cm.
Beetje suiker met kaneel mensen en eronder mengen, laten intrekken.

Cakevulling: 100 gr suiker, 100 gr boter: goed mengen.
2 eieren onder mengen.
100 gr zelfrijzende bloem en 100 gr amandelpoeder onder mengen.
Snuf zout niet vergeten.

De taartvormen beetje invetten en bloemen.
Het korstdeeg uitrollen, de vorm ermee bekleden, gaatjes in prikken.
Over de bodem kan je een laag confituur smeren: rabarber, of abrikoos, wat je in huis hebt en lekker vindt.
Het cakebeslag breng je best met een spuitzak in de vorm aan, spuit spiralen, dan is alles mooi verdeeld.

Leg de rabarber - let op: er zal sap in de kom liggen onderaan: dat kan je eventueel eerst nog afgieten en onder het cakedeeg mengen - mooi verdeeld op de taart.

Bak zeker 45 min op 170° in de oven.

Je kan het nog mooier maken door afdekgelei over de taart te smeren voor de glans of een beetje decodeersuiker erover te strooien.