30 gr boter
150 gr pure chokolade
125 ml room
Room koken, chokolade - fijn geraspt of chocoladedruppels - in de hete room doenen roeren terwijl de zachte boter onder mengen.
Ideaal om lange vingers in te dopen, of om over taart te gieten.
6 eiwitten
125 gr fijne suiker
eigeel: 4 of 5
75 gr bloem
75 gr puddingpoeder
snuf zout
Eiwitten stijfkloppen, in drie keer de suiker er onder kloppen.
eigelen loskloppen en onder eiwit mengen
bloem en puddingpoeder samen zeven en voorzichtig onder eiwitmengsel spatelen.
In spuitzak doen, op bakpapier lange vingers spuiten en afbakken op 210 gr gedurende 10 à 12 minuten.
Van deze hoeveelheid heb je genoeg koekjes om grote taart mee te decoreren.
De koekjes bewaren in blikken trommel erg goed en lang... als de kinderen ze niet vinden ;-)
1 kg bloem
500 gr melk
2 eieren
35 gr suiker
10 - 15 gr zout
35 gr gist of 12 gr droge gist
200 gr boter.
Melk tot lauw laten warmen, boter in de lauwe melk doen, eieren er in loskloppen.
Bloem met suiker, zout en droge gist mengen, vloeistof bij gieten en kneden tot soepel deeg.
Eerste rijs duurt wel effe, hangt van temperatuur af.
Deeg in porties van 250 gr verdelen, minder deeg als je kleine taarten bakt natuurlijk.
plat duwen en effe laten rusten, dan uitrollen, in taartvormen doen en nog even laten rusten.
Vullen met: rabarber, pruimen, kersen ....
Afbakken op 180 gr warme lucht, 30 minuten.
Van deze hoeveelheid heb je bijna 1900 gr deeg, is voor veel taarten, dus deel in twee of vier als je niet van plan bent feestje te houden ;-)