Zoeken in deze blog

donderdag 12 mei 2022

Ganache

 30 gr boter

150 gr pure chokolade

125 ml room

Room koken, chokolade - fijn geraspt of chocoladedruppels - in de hete room doenen roeren terwijl de zachte boter onder mengen.

Ideaal om lange vingers in te dopen, of om over taart te gieten.

woensdag 11 mei 2022

Lange vingers "Njam"

6 eiwitten

125 gr fijne suiker

eigeel: 4 of 5

75 gr bloem

75 gr puddingpoeder

snuf zout


Eiwitten stijfkloppen, in drie keer de suiker er onder kloppen.

eigelen loskloppen en onder eiwit mengen

bloem en puddingpoeder samen zeven en voorzichtig onder eiwitmengsel spatelen.


In spuitzak doen, op bakpapier lange vingers spuiten en afbakken op 210 gr gedurende 10 à 12 minuten.

Van deze hoeveelheid heb je genoeg koekjes om grote taart mee te decoreren.

De koekjes bewaren in blikken trommel erg goed en lang... als de kinderen ze niet vinden ;-) 

gistdeeg voor taart - Bakles Angele

 1 kg bloem

500 gr melk

2 eieren

35 gr suiker

10 - 15 gr zout

35 gr gist of 12 gr droge gist

200 gr boter.

Melk tot lauw laten warmen, boter in de lauwe melk doen, eieren er in loskloppen.

Bloem met suiker, zout en droge gist mengen, vloeistof bij gieten en kneden tot soepel deeg.

Eerste rijs duurt wel effe, hangt van temperatuur af.

Deeg in porties van 250 gr verdelen, minder deeg als je kleine taarten bakt natuurlijk.

plat duwen en effe laten rusten, dan uitrollen, in taartvormen doen en nog even laten rusten.

Vullen met: rabarber, pruimen, kersen .... 

Afbakken op 180 gr warme lucht, 30 minuten.

Van deze hoeveelheid heb je bijna 1900 gr deeg, is voor veel taarten, dus deel in twee of vier als je niet van plan bent feestje te houden ;-)