Zoeken in deze blog

maandag 4 januari 2021

Harde bodem van koekjesdeeg ( Wenerdeeg ) 

Kan gebruikt worden, dun en fijn uitgerold, om onder biscuittaart te gebruiken, of om dikker uitgerold een bodem te maken voor citroentaart, chocomoussetaart, ttz. voor alle taarten die niet meer gebakken moeten worden want de bodem wordt blind voorgebakken.


Voor twee biscuitbodems van 24 /26 cm:


100 gr fijne suiker

200 gr ongezouten boter

300 gr bloem

1/2 ei

snuf zout


Doe alles in de mengkom van je Kenwood, de koude boter in kleine blokjes gesneden, bloem gezeefd.

Meng tot je ziet dat alles mooi in elkaar hangt, een bol vormt. Stop dan dadelijk met kneden, neem het deeg eruit, vorm een platte schijf en wikkel deze in plastiekfolie.

Laat minstens een uur koelen in de koelkast.

Rol dun uit, leg op bakplaat ( bakpapier eronder ) prik in, bedek met bakpapier, en leg er een bakplaat op. Zo bak je de bodems 15 a 20 min op 180°C.

Om een mooie cirkel van de juiste maat te krijgen voor onder je biscuit: snij met een metalen kaartring op de juiste maat ingesteld dadelijk de bodem als hij uit de oven komt, als je hem laat koelen gaat hij breken.