150 gr boter
250 gr suiker waarvan 50 gr vanillesuiker
4 eieren
400 gr bloem met pakje bakpoeder
1,5 dl melk
1,5 kg appels
2 citroenen
kaneelpoeder
Appels schillen en in gelijke stukken snijden.
In een kom doen en besprenkelen met citroensap van twee citroenen, en twee soeplepels suiker gemend met kl kaneelpoeder.
Boter met suiker goed mengen in de keukenrobot ( met de grote garde ).
Eieren één voor één bijvoegen en goed doorkloppen.
De K-klopper nemen.
Bloem lepel voor lepel bijvoegen afwisselend met geutje melk.
Het citroensap van de appels opvangen en ook bij het deeg voegen.
Twee ronde springvormen goed invetten en bestuiven met bloem.
Deeg erin overbrengen en bestrooien met de stukjes appel.
Met olie lichtjes in strijken.
Amandelschilfers over strooien indien gewenst.
1u bakken in oven van 160 graden. De breinaaldtest doen, indien nodig nog 1 kwartiertje laten bakken.