Zoeken in deze blog

zondag 23 februari 2014

Pistolets 15 stuks.

450 gram bloem ( harde bloem )
18 gram droge gist
250 gram water
8 gram zout
30 gram boter

Alles kneden in keukenrobot, eerst traag dan sneller, zeker 10 minuten.
Deeg 15 minuten laten rusten onder een vochtige doek of onder plastiekfolie.
Lucht eruit duwen en samen vouwen.
Opnieuw 15 minuten laten rusten.
Deeg nemen en lucht eruit duwen. In 15 stukjes van 50 gram verdelen, mooi opbollen en op bakplaat leggen. Je hebt hiervoor 2 bakplaten nodig.

30 minuten laten rijzen op een warme en vochtige plaats. Bovenkant insnijden met een scherp mes en nog 15 minuten laten rijzen. De broodjes zijn dan ongeveer verdubbeld in omvang.

Oven verwarmen op 240 graden, pistolets er in schuiven, besproeien met water om stoom te verkrijgen.
Ze krokant laten bakken, opletten: de oven is zeer warm, warme lucht oven mag lager in temperatuur.