Zoeken in deze blog

dinsdag 23 april 2019

Pruimenmoes voor taart.

Heb je soms je een beetje teveel pruimen in de zomer, en heb je die ijverig in de diepvries gestoken, ontpit allicht? Wel, geen probleem, je kan er snel een heerlijke vulling van moes voor maken.
Hoe doe je dat?

Voor 500 gr ontpitte en uitgelekte pruimen ( laat ze ontdooien, giet het sap dat er uit komt af en bewaar het )

1/2 l sap, aangevuld met water
100 gr suiker
30 gr maizena of aardappelbloem.

Breng sap/water aan de kook in pan
meng maizena met suiker
meng dit onder het kokende sap en laat eventjes doorkoken, is een dikke massa, pruttelt hard, dus let op dat je je niet verbrandt!!
Doe dan de pruimen erbij, roer mooi om, laat effe opkoken en zet van het vuur.

Laat de massa in de koelkast minstens een nacht afkoelen, ik heb geen idee waarvoor dat nodig is .... maar doe het toch maar.

Gebruik dit voor de vulling van je taart, weeg het en gebruik ongeveer 500 gr vulling voor 1 taart, als het een middelgrote taart is. Maak een taart met deksel of richeltjes als je een beetje handig bent.
Smakelijk!!

Taartdeeg: gebruik je waar je zin in hebt, voor zulke taarten gebruik ik liefst het deeg van mijn moeder, staat op deze blog: vlaaiendeeg mama. Maar je kan ook korstdeeg gebruiken, bladerdeeg, of een ander deeg.