Zoeken in deze blog

zaterdag 26 mei 2012

Rabarberplaatkoek met crumble

Crumble:
150 gr gesmolten boter
200 gr bloem
1/2 kl kaneel
150 gr suiker
100 gr amandelpoeder

Rabarber: 1,5 kg, schoongemaakt, in 3 cm stukken gesneden. 125 gr suiker er op doen en laten trekken gedurende een uur.

Deeg: 300 gr suiker
250 gr boter
6 eieren
2 kl citroenschil
snuf zout 300 gr bloem
75 gr aardappelbloem
1 pakje bakpoeder
1/2 kopje melk

Crumble eerst maken: gesmolten boter onder de droge ingrediënten mengen, kruimels vormen en in de koelkast laten stijven.

Deeg: Boter en suiker schuimig kloppen. Eieren één voor één bij voegen en onder kloppen. Gezeefde bloem ( en de rest van de droge ingrediënten ) er rustig onder mengen.Kopje melk eronder roeren. Deeg in de met bakpapier beklede bakplaat scheppen, mooi glad strijken. Rabarber erover verdelen. Bakken gedurende 30 min op 18° C.
Uit de oven halen en de crumble er over verdelen. Nog een 30 min bakken. Laten afkoelen en in 16 stukken verdelen.