Voor 1 taart van 24 cm diameter:
Korstdeeg:
250 gr bloem
60 gr suiker
125 gr boter
1 ei
Alles kort kneden en uur in koelkast laten opstijven.
Uitrollen en taartvorm mee bekleden.
Blind bakken gedurende 10 minuten op 180 °C
Voor de vulling:
3eieren
200 gr suiker
500 gr geriste bessen
125 gr gemalen hazelnoten
Eieren en suiker schuimig kloppen. Bessen en noten er onder spatelen.
Vulling in de voorgebakken taartvorm doen en 40 min bakken op 175 ° C.
Is een heerlijke taart die zelfs aan frambozen doet denken.
zaterdag 28 juni 2014
Borgerhoutse rabarber plaatkoek.
Voor ondiepe bakvorm van 33 op 29 cm, 3 cm diep. Vorm met bakpapier bekleden.
500 Gr bloem, zelfrijzend
350 Gr suiker
2 eieren
125 Gr gesmolten boter
2 dl melk
Alles tot een zacht deeg mengen.
1 kg rabarber in stukjes snijden en met suiker bestrooid even laten rusten, ongeveer een half uurtje.
De rabarber op het deeg strooien. Mooi verdelen.
Oven op 170 C voorverwarmen, koek half uur bakken, kan ook iets meer zijn.
Dan sausje maken van 60 Gr gesmolten boter, 4 eetlepels fijne suiker, 1 ei, 1dl melk en een halve dl room. Je kan er naar smaak ook een halve koffielepel kaneel onder mengen.
Dit over de koek gieten en de koek nog een dikke 10 minuten bakken.
In de vorm laten afkoelen.
Dit recept komt van de blog: Jonge Sla.
500 Gr bloem, zelfrijzend
350 Gr suiker
2 eieren
125 Gr gesmolten boter
2 dl melk
Alles tot een zacht deeg mengen.
1 kg rabarber in stukjes snijden en met suiker bestrooid even laten rusten, ongeveer een half uurtje.
De rabarber op het deeg strooien. Mooi verdelen.
Oven op 170 C voorverwarmen, koek half uur bakken, kan ook iets meer zijn.
Dan sausje maken van 60 Gr gesmolten boter, 4 eetlepels fijne suiker, 1 ei, 1dl melk en een halve dl room. Je kan er naar smaak ook een halve koffielepel kaneel onder mengen.
Dit over de koek gieten en de koek nog een dikke 10 minuten bakken.
In de vorm laten afkoelen.
Dit recept komt van de blog: Jonge Sla.
Abonneren op:
Posts (Atom)