Zoeken in deze blog

donderdag 20 oktober 2011

Varkensvlees in tomatensaus met cajunkruiden

250 gr varkensvlees ( varkenslapjes zijn beste ) in reepjes gesneden
1/2 tablet vleesbouillon
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 el cajunkruiden
40 gr boter
1 el witte wijnazijn
1 tl bruine suiker
2 volle tl bloem
tomatenpuree uit blikje
2 schijven ananas uit blik.

Varkensvlees in reepjes snijden en inwrijven met de cajunkruiden. Afgedekt met folie op kamertemperatuur laten trekken.
Ui in ringen of snippers snijden, maakt niet zoveel uit.
Vleesbouillontablet in 2 dl water oplossen.


In koekepan uien met de suiker flink aanbakken, tot goudbruin. Knoflook bijvoegen en meebakken.
De bloem en 1 el cajunkruiden ( méér mag ook als je van pittig houdt maar dan wordt het wel érg pittig! ) erdoor roeren en water met bouillon en azijn bijvoegen.
Goed laten doorkoken op matig vuur.
Rest van de boter laten bruinen en het vlees mooi bruin bakken.
In de saus leggen, een klein blikje tomatenpuree toevoegen en even laten doorpruttelen.
Ananas in stukje snijden en door de saus roeren.

Opdienen met rijst.