Zoeken in deze blog

vrijdag 3 september 2010

tomatenpuree - tomatensoep.

Een recept om tomaten op een snelle manier te reduceren tot saus.

Een kistje soeptomaten.
4 rode paprika's.
4 flinke takken tijm uit de tuin.
6 tenen look, ongepeld.
oregano, gedroogd.
peper, zout, olijfolie

3 bakblikken beleggen met de overlangs opengesneden tomaten, opengesneden kant naar boven, grof gesneden paprika's, tenen look, tijm, bestrooien met de kruiden en besprenkelen met olijfolie.
In de oven zetten en één uur bakken op 190 °C.
Laten afkoelen in de oven.
Pureren in de blender: tijm verwijderen, look pellen en meeblenden. Het wordt een dikke geurige saus.
Kan ingevroren worden.


Tomatensoep.

3 uien en drie aardappelen schillen en snipperen. In olijfolie aanstoven.
2 liter water bijdoen en groentebouillonblokjes.
Laten koken en mixen.
1 l van de tomatenpuree van hierboven erbij doen en even laten opkoken.
Eventueel erwtjes bijvoegen, of balletjes, vermicelli, naar smaak en goesting.