Zoeken in deze blog

donderdag 10 juli 2008

Italiaanse appeltaart Yolande ( school )

Benodigdheden:

100 gr boter
150 gr suiker
300 gr bloem
4 el melk
100 gr rozijnen ( in rum geweekt )
50 gr pijnboompitten
4 appelen
zeste van 1 citroen
1 el bicarbonaat ( bakpoeder )


Bereidingswijze:

Boter met suiker kloppen.
Bloem met bicarbonaat er bij voegen en er goed onder mengen.
De geweekte rozijnen, zeste van citroen, in stukjes gesneden appel en pijnboompitten er onder mengen.
In ingevette en met bloem bestoven springvorm doen.
Bovenkant afwerken met partjes appel.

Bakken: 40 ' op 180 ° C

Speculoos Yolande ( school )

Benodigdheden:

200 gr boter/margarine
350 gr bruine suiker
2 eieren
snufje zout
1/3 flesje amandelextract
500 gr bloem
1 el amandelpoeder
1/2 kl kaneel
1 pakje bakpoeder

Bereidingswijze:

Boter laten smelten, suiker en losgeklopte eieren met snufje zout er bij doen.
Alle droge ingrediƫnten er onder kneden.

Bolletjes van ongeveer 4 cm rollen en dadelijk bakken op bakplaat.

15 min op 170°

Noot: dit deeg moet geen nacht rusten, wordt dadelijk gebakken.
speculaas wordt zacht als hij in Tupperware doos wordt bewaard.