Zoeken in deze blog

dinsdag 15 april 2008

Rozijnenbrood.

Ingrediënten:

1 kg bloem
30 gr gist ( 15 gr droge gist )
160 gr suiker gemengd met een koffielepel koekkruiden
1/2 l lauwe melk
3 theelepels zout
2 eieren
160 gr boter
300 gr rozijnen.

Bereidingswijze:

bloem in mengkom doen, kuiltje in maken, gist met beetje suiker en lauwe melk mengen en kwartiertje laten werken.

rozijnen wassen en in handdoek goed drogen.

rest van de ingrediënten onder de bloem mengen, rozijnen nog niet.
goed kneden tot een soepel deeg.
rozijnen eronder mengen, opnieuw kneden en afgedekt op een warme plaats 1 u laten rijzen.
opnieuw kneden, deeg verdelen naargelang de vormen die gebruikt worden, in de ingevette vorm doen en afgedekt weer een 3 kwartier laten rijzen.
bestrijken met eidooier losgeklopt met beetje melk of water.

oven op 180° C voor verwarmen en brood gedurende 3 kwartier bakken.

noot: van deze hoeveelheid bak je twee kleine broden en één groot.