Zoeken in deze blog

donderdag 24 december 2015

Rode vruchten en chokolademousse taart.

Taartbodem: korstdeeg, blind gebakken.
Laagje zelf gemaakte confituur van rode vruchten op het korstdeeg uitsmeren
Een dunne biscuittaart er op leggen.
Biscuit: zie recept voor biscuit, wordt op bakplaat dun uitgesmeerd en kort afgebakken op 210°C, gedurende 7 minuten. De vorm uitsnijden naargelang je taartvorm die je maakt.

Deze vulling is genoeg voor een taart van 27 cm diameter en een van 22 cm diameter, genoeg voor tien personen dus.

Vulling:
Rode vruchtenmousse:
500 gr rode vruchten: frambozen, aardbeien, bramen, aalbessen....
150 gr suiker
1/2 dl water
7 blaadjes gelatine
4 eiwitten
5 dl room.

Vruchten verwarmen en door zeef doen, anders zit je mousse vol pitjes, is geen mooi zicht.
Het water verwarmen en de suiker erin oplossen.
Beetje vruchtenmousse eronder mengen en de geweekte en uitgeknepen gelatine er onder mengen en laten oplossen, goed mengen.
De rest van de vruchten er onder mengen.
Als het gekoeld is, hoeft niet echt koud te zijn, de stijfgeklopte eiwitten er onder mengen. Dit mag stevig gebeuren anders heb je witte spikkels in ie mousse en dat wil je niet.
Dan de stijf geslagen room. Let op: room niet te stijf opkloppen, zachte pieken.

Chokolademousse: zie recept op deze blog: chokolademousse taart Lili.

Versieren naar smaak.