Zoeken in deze blog

donderdag 30 september 2021

Ijstaart met advocaat en meringue - Roos & Peter - uit: Libelle lekker.

Voor 8 personen - vooraf te bereiden.


Nodig:

250 ml room

150 ml advocaat

2 eieren

1 zakje vanillesuiker

50 gr meringue

65 gr suiker

handvol pistaches

amandelbrood ( Jules Destrooper bij voorkeur)

Bereiding:

Dooiers mer suiker tot ruban kloppen.

Room stijf kloppen. Eiwitten stijf kloppen...

Eerst advocaat door de ruban spatelen, dan de room en tenslotte voorzichtig het eiwit....

Verkruimel de meringue.

Bedek een langwerpige cakevorm met plastiekfolie, groot genoeg om later de ganse vorm in te wikkelen.

Eerst een laag koekjes, dan advocaat vulling, laagje meringue kruimels... herhaal tot alles op is.

Werk af met de nootjes, fijngehakt.

Verpak de taart en stop ze in de diepvries.

Haal 15 min voor gebruik uit de diepvries en snij aan en geniet ervan!!

Toppertje!!