Zoeken in deze blog

maandag 1 april 2013

Mokka parfait

Voor 4 personen ( is ruim, ook genoeg voor 6 personen met een meer beperkte goesting ;-) )

3 eidooiers
100 gr suiker
5 gr oploskoffie ( ongeveer een dikke eetlepel )
heet water, klein half kopje
1/4 l room

voor de garnering: chokoladeschilfers
mokkaboontjes
amandelschilfers
koekje


De eidooiers tot een ruban kloppen met de suiker ( de eiwitten heb je dus niet nodig ).
De koffie oplossen in het heet water en door de dooiers mengen.
Slagroom stijfkloppen met beetje suiker, eventueel vanillesuiker. Beetje slagroom overhouden om te garneren, doe dat in ene spuitzakje.
De stijf geslagen room onder het eimengsel mengen.
Over 4 of 6 glazen kommetjes verdelen en in de diepvries zetten. Minstens drie uur laten bevriezen.

Haal het goed op tijd uit de vriezer voor het serveren, het wordt nl. keihard...

Garneer met een toef slagroom, koffieboontje, chokoladeschilfers en eventueel nog gebakken amandelschilfers.