Zoeken in deze blog

zondag 12 april 2015

Frangipanetaart.

Bodem korstdeeg:
Voor twee taarten diameter 24 cm.
400 gr bloem
200 gr boter
2 eieren
80 gr suiker

Klassiek korstdeeg maken, laten rusten in koelkast en uitrollen.
Blind bakken in de oven op 170°C gedurende 15 minuten.

Vulling:
400 gr boter
400 gr suiker
6 eieren
400 gr amandelnoten
100 gr bloem
1 flesje amandelessence
Abrikozenmoes

Boter met suiker schuimig kloppen, eieren een voor een bijvoegen, tenslotte amandelpoeder, bloem en essence onder mengen met K - klopper.

Abrikozenspijs op de taartbodems verdelen en uitstrijken.
De vulling erover verdelen en glad strijken.
Van de restjes deeg reepjes snijden en een mooi ruitpatroon vormen over de taart.

Taarten gedurende 40 minuten bakken op 170° C.