Zoeken in deze blog

zaterdag 24 september 2011

Chokolademousse taart Lili.

Voor een taart van 26 cm diameter ( springvorm) 6 eieren 6 x 25 gr zwarte chokolade(repen) 2,5 dl room 6 el fijne suiker 3 blaadjes gelatine 1 kopje vers gezette espressokoffie 2 pakken Maderakoekjes Chokolade met een geutje van de room in de microgolf smelten. De eidooiers met de suiker tot een ruban kloppen. De gesmolten chocolade eronder mengen.Gelatine in ruim koud water weken. Kopje espressokoffie zetten en daarin de uitgeknepen gelatine oplossen. Gelatine met koffie onder de ruban mengen. De niet al te stijf geklopte room eronder mengen. Op het laatste de stijfgeklopte eiwitten onder spatelen. De ringvorm aan de binnenkant bekleden met recht opstaande maderakoekjes. De bodem bedekken met koekjes, eventueel in stukjes om alles mooi te bedekken. Een laag chokolademousse ingieten. Weer een laag koekjes over de chokolade leggen. Eindigen met een laag mousse. In de koelkast een paar uur laten opstijven. De ring voorzichtig verwijderen. Op een mooie schaal zetten en een breed lint rond de koekjestaart doen. Bovenkant versieren met: ofwel rode vruchten ( frambozen, bessen...), ofwel gebakken amandelschilfers, chokolade krullen, bresilienne, naargelang smaak en goesting. Is een behoorlijk vullende taart, is genoeg voor 8 tot 10 personen.