Benodigdheden:
500 gr gemengd gehakt
2 rode uien
2 tenen knoflook
250 gr diepvries bladspinazie
9 à 10 aardappelen, middelgroot
olijfolie
200 gr gemalen kaas
paneermeel
Bereiding:
Beetje boter en geut olijfolie laten heet worden.
Uien snipperen en knoflook uitpersen, in de hete boter/olie
Uien aanstoven, vlees erbij doen en goed rul bakken tot het vlees bruin kleurt.
In een ingevette vuurvaste kom op de bodem mooi, gelijkmatig uitspreiden.
Spinazie ontdooien, laten uitlekken en in olijfolie even aanstoven. Kruiden met peper en beetje zout. Op de laag vlees in de kom doen, mooi verdeeld.
Aardappelen gaar koken, pureren en met nootmuskaat en peper kruiden, geut melk erbij en beetje olijfolie. Over de spinazielaag uitspreiden, mooi gelijk strijken.
Bechamelsaus maken van 50 gr boter, 50 gr bloem en 5 dl melk, kruiden met nootmuskaat en peper, helft van de kaas erbij doen en mooi glad roeren.
Over de puree uitgieten.
Bestrooien met paneermeel en de rest van de gemalen kaas, vlokjes boter over verdelen en in de oven goed heet laten worden op 180° C gedurende half uurtje, op het laatste even bruin laten kleuren onder de grill.