Zoeken in deze blog

dinsdag 26 januari 2010

Harde wafels Frans

1/2 kg melkerijboter
600 gr fijne suiker
4 pakjes vanillesuiker, alleen zelf gemaakt!! De smaak van de gekochte vanille suiker is echt niet goed, is kunstmatig smaak gegeven en dat proef je. De duurdere versie, met echte vanille in is wel ok maar duur, dus maak hem zelf.
6 eieren
1 pakje bakpoeder
1 kg bloem
1 snuf zout
1 geut olie.

Eieren kloppen met de suiker tot een schuimige massa.
Boter laten smelten en bij de eimassa doen. Opletten: boter eerst laten afkoelen tot lauw, anders schiften de eieren.
Bloem ( met bakpoeder ) gezeefd, eronder mengen.
Deeg laten opstijven, hoeft geen nacht te duren, paar uur is ook al goed.

Bakken in een warm wafelijzer.
Je bakt hier ongeveer 35 wafels van.
Ook kleine wafeltjes kan je hier erg goed mee bakken: weeg dan per 30 gr af, bak ze per vier: twee kleintjes aan elke kant.
Bewaar ze nadat ze zijn afgekoeld in een blikken doos.