Zoeken in deze blog

dinsdag 19 november 2013

Brownies

150 gr pure chocolade
150 gr roomboter
125 gr lichtbruine basterdsuiker
125 gr suiker
1 pakje vanillesuiker
150 gr zelfrijzend bakmeel
1/2 tl zout
4 eieren
Eventueel noten: 50 gr

ovenschaal 20 x 30 cm ongeveer

Chocolade met de boter in de microgolf smelten ( opletten: niet te lang en niet te hoog zetten! )
Goed omroeren en even laten koelen.

De eieren met de suiker schuimig roeren.
Het chocolademengsel bij doen en mengen, dan de bloem en het zout.
Op het laatste de noten. Walnoten zijn erg lekker  in brownies.

Het deeg overdoen in de met bakpapier beklede bakvorm en in de voorverwarmde oven ( 170 °C  ) ongeveer 25 min bakken.
Half uurtje in de vorm laten afkoelen, dan de koek ontvormen en in mooie vierkantjes snijden.