Zoeken in deze blog

donderdag 11 augustus 2011

Pruimentaart met korstdeeg en cakevulling

Voor het deeg:

1 ei
50 gram suiker
300 gram bloem
150 gram (room)boter
Voor de vulling:

1 kilo verse pruimen
80 gram zachte (room)boter
100 gram suiker
2 eieren
100 gram bloem
1 theelepel bakpoeder

Klop het ei en de suiker. Voeg de gezeefde bloem en de boter in kleine stukjes toe. Kneed het deeg en laat het in de koelkast een uur rusten. Rol daarna het deeg uit en bekleed een lage taartvorm. Invetten van de vorm is niet nodig. Prik met een vork wat gaten in de bodem en zet 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Snijd ondertussen de pruimen in helften en verwijder de pitten.
Meng de zachte boter met de suiker en voeg de eieren een voor een toe. Doe de gezeefde bloem en het bakpoeder erbij en meng alles goed. Leg de pruimen dicht naast elkaar op de bodem, verspreid hierover de mix en bak de taart in 50 minuten op 200 graden goudbruin.