Deeg: kant en klaar gekocht Colruyt - voor een taart van 24 cm diameter en 4 cm hoog
Vulling: zalm broccoli
200 gr gerookte zalm in stukjes gesneden
1 broccoli, kleine roosjes 5 geblancheerd
2dl room
2 eieren
1 kl gedroogde dille
peper en zout
geutje melk
taartbodem met deeg beleggen, papier mag in de vorm erbij, bakt droger en behoudt de vorm beter. Is ook makkelijker om uit de vorm te nemen.
met de zalm bestrooien
overgieten met room/eieren/melk/kruidenmengsel
In de oven bakken op 200 graden, 40 minuten.
Vulling: prei en spek
2 stelen prei, fijngesneden
250 gr gerookte spekblokjes
3 dl room
4 eieren
1 dl melk
peper, zout, nootmuskaat, marjolein
100 gr gemalen gruyère
Spekjes in eigen vet laten bakken, niet bruin bakken.
Spek uit de pan scheppen, fijn gesneden prei in de pan doen en zachtjes laten gaar stoven.
Allebei laten afkoelen.
Taartbodem met deeg bedekken.
Spek met prei erover verdelen.
Room kloppen met de eieren, melk, kruiden...over spek - prei gieten.
Kaas erover verdelen.
40 minuten bakken op 190 - 200 graden.
Beetje laten afkoelen in de vorm, in stukken snijden, serveren met slaatje als hoofdgerecht, in kleine stukjes als hapje of voorgerecht.
Noot: is behoorlijk machtig gerecht, vult erg.
zaterdag 25 december 2010
Kerstfeest 2010 Lili & Frans.
Aperitief:
Champagne
hapjes: pruimen in spek
zalmtartaar ( jeroen Meus )
quiches: zalm - broccoli
spekjes met porei
Soep: waterkerssoep met boschampignons en kippewit
Tussengerecht: limoensorbet
Hoofdgerecht:
hertekalf
gestoofde peertjes met cranberrysaus
gebraiseerd witloof
puree met selder - aardappelpuree
Dessert:
kerststronk met slagroom en met crème au beurre
Champagne
hapjes: pruimen in spek
zalmtartaar ( jeroen Meus )
quiches: zalm - broccoli
spekjes met porei
Soep: waterkerssoep met boschampignons en kippewit
Tussengerecht: limoensorbet
Hoofdgerecht:
hertekalf
gestoofde peertjes met cranberrysaus
gebraiseerd witloof
puree met selder - aardappelpuree
Dessert:
kerststronk met slagroom en met crème au beurre
Abonneren op:
Posts (Atom)