Zoeken in deze blog

zondag 30 januari 2011

New york cheesecake (limoen)

Ingrediënten voor 10 personen
1 rol biscuitjes ( ik gebruik 250 gr Petit Beurre koekjes )
120 gram gesmolten ongezouten boter
900 gram magere kwark
150 gram kristalsuiker
5 hele eieren
3 eiwitten
Sap van 5 limoenen
nog 110 gram kristalsuiker
rasp van één van de limoenen

Hulpmiddelen
Mixer, springvorm van 24 cm doorsnede, oven, koelkast

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160°C
Doe bakpapier in de springvorm en vet de randen in met wat boter.

Bereidingswijze
Maal de biscuitjes tot poeder.
Meng het biscuitpoeder met de gesmolten boter en verdeel over de bodem van de springvorm.
Laat de bodem een half uur afkoelen in de koelkast

Mix de kwark glad en doe geleidelijk de suiker erbij.
Voeg één voor één de eieren toe.
Giet het limoensap erbij.
Mix tot alles goed gemengd is.

Het mengsel is een beetje dun, maar dat hoort zo.

Giet het mengsel op de bodem van de taart.
Zet de taart 55 minuten in de oven.
Na 55 minuten wil je dat de taart nog een beetje lobbig is.
Laat de taart 15 minuten afkoelen.

Verhoog de oven temperatuur naar 220°C

Klop de eiwitten en de suiker (evt. ook een beetje limoensap) en de limoenrasp tot er pieken blijven staan.
blijf kloppen tot je een glanzend dik mengsel hebt.
Verdeel dit over de kwarktaart. De laag moet ongeveer 2 cm dik zijn.
Met de achterkant van een lepel kun je er kuiltjes en pieken op maken.

Zet de taart nog 5 minuten in de oven tot de merengue goudbruin en krokant is geworden.

Serveertips
Laat de taart voor serveren goed afkoelen
Het lekkerste is het om hem een dag van te voren te maken.
( uit: Smulweb )