Zoeken in deze blog

zondag 22 december 2013

Biscuitgebak met mokaboterroom.

Voor 12 personen.

Vorm van 26 cm diameter en 5 cm hoog.

Biscuitdeeg:

6 eieren, wit stijf geslagen
175 gr fijne suiker
150 gr bloem
90 gr boter, gesmolten en afgekoeld.

Klop eidooiers met de suiker tot lichtgeel, tot het deeg van de garde loopt in een dik lint.
Roer de gezeefde bloem afwisselend met het eiwit met een spatel voorzichtig door de massa..
Op het laatste de boter, zeer voorzichtig ook.

Giet het deeg in een bakblik dat goed in geboterd werd en gebloemd.
Bak één hoge koek op 180°C gedurende 35 à 40 minuten, twee platte koeken 20 à 25 min.
Zet blik op een rooster en laat 5 minuten koelen.
Stort dan de koek en laat afkoelen.

Boterroom:

3 eieren
375 gr bloemsuiker
1,5 vanillestokje
450 gr boter.
poederkoffie ( naar smaak: 4 koffielepels bv. ) opgelost in een weinig heet water.
Eieren met poedersuiker opkloppen tot een zeer schuimige massa.
Zaadjes van vanillestokje onder mengen.
Boter toevoegen in kleine vlokjes en tot gladde crème mixen. Koffie onder mengen en goed door roeren.

Taart opbouwen:

Snij de taart doormidden en bestrijk de onderste laag in met een dikke laag crème.
Plaats bovenste stuk er terug op en besmeer nu alle kanten goed met crème. Hou een hoeveelheid over voor de garnering. Doe dat in een spuitzak en spuit motief, toefjes naar smaak.
Versier eventueel met koffieboontjes ( je kan deze mooi doen glanzen door ze in de wrijven met een beetje olie).
De rand van de taart kan ook met gebruinde amandelschilfers versierd worden.

Deze taart kan een aantal dagen koel bewaard worden omdat ze mooi ingepakt is met boterroom.