Benodigdheden:
150 gr zwarte chocolade
100 gr boter
180 gr suiker ( minder kan ook, gebruik naar smaak)
110 gr zelfrijzende bloem
4 eieren
1 sl melk
taartvorm diameter 24 cm
100 gr chocolade
1 dl room
Smelt de chocolade met de boter en de melk.
Klop 4 eigelen met de suiker tot een ruban.
Meng de gesmolten chocolade met de boter onder de ruban, let op: laat de chocolade eerst effe afkoelen, anders zou het gaan schiften.
Spatel de gezeefde bloem onder het deeg.
Klop de eiwitten stijf met snuif zout, en meng voorzichtig onder het beslag.
Giet in de taartvorm ( eerst invetten en bloemen), en bak 20/25 min op 180°C, niet langer want zo hou je de taart moelleux. Wil je ze doorbakken dan laat je ze 10 min langer staan.
Laat de taart afkoelen, maak de ganache: smelt de chocolade met de room en giet over de taart.
Dien op met bolletje vanille-ijs, rode vruchten, of een vanillesausje.
Smakelijk.