200 gr zalmfilet
2 preiwitten
2 uien
3 wortelen ( eventueel vervangen door drie vleestomaten )
300 gr verse spinazie
1 teentje look
vellen lasagne ( 6 )
200 gr kaas
20 dl court-bouillon
3,5 dl visfumet
3,5 dl kreeftensoep ( blik )
5 dl room
100 gr boter
100 gr bloem
5 cl olijfolie
cayennepeper
0,5 el marjolein
Groenten gaar stoven in olijfolie en kruiden met peper en zout. Spinazie laten gaar stoven in olijfolie met teentje look.
Lasagnevellen laten koken en laten afkoelen.
De vis laten gedurende 3 tot 4 min pocheren in de court-bouillon en laten uitlekken.
Blonde roux maken met de boter en bloem.
Kreeftensoep, visfumet en de room aan de kook laten komen, over de roux gieten, goed roeren en 20 min laten sudderen.
Kruiden met zout, peper en cayennepeper.
In een flinke ingevette schotel lasagne opbouwen: laag lasagnevellen, laag groenten, laag vis, laag saus, lasagnevellen etc.
Eindigen met een royale laag saus.
Kaas erover strooien en laten gratineren in oven op 200°C, gedurende 20 min.
Is normaal voor 4 personen maar valt zéér royaal uit.