Zoeken in deze blog

zondag 13 maart 2011

Flantaart.

Deegbodems: recept vlaaiendeeg.
Deeg maken, en laten rusten.
Ondertussen de vulling maken.

160 gr banketbakkersroom
100 gr fijne suiker
100 gr eieren ( 2 )
40 gr eidooiers ( 2 )
80 gr gezeefde bloem
500 ml melk
40 gr eiwit ( 2 )

Banketbakkersroom in een behoorlijk ruime kom losroeren.
Suiker, 2 eieren en 2 dooiers door de room roeren.
Bloem boven mengsel zeven en eronder roeren.
Melk verwarmen tot net niet koken ( 85°C ) en door het mengsel roeren.
2 eiwitten tot schuim kloppen en eronder mengen.

De taartvormen in vetten en met het uitgerolde deeg bekleden en vullen met het beslag. De taartranden doreren.
Eerst 1/3 in één taartvorm, dan 1/3 in de andere en zo verder, steeds het beslag goed mengen. Bedoeling is dat het schuim niet in één taartvorm ineens terecht komt.

30 à 35 minuten bakken op 180°C.
Uit de oven mooi omgekeerd 15 min op een taartrooster leggen, dan krijg je dat mooie cirkelpatroon, typisch voor flantaart.
Daarna omkeren en verder laten afkoelen.