Zoeken in deze blog

zaterdag 19 september 2009

Zomerse lasagne met spinazie


Benodigdheden:

500 gr gemengd gehakt
3 teentjes knoflook
3 sjalotten
1 dikke ui
1 groene paprika
1 rode paprika
1 courgette
1 aubergine
1 blik gezeefde tomaten
500 gr verse spinazie
4 vellen lasagne, voorgekookt ( ongeveer 5 minuten )
olijfolie
takje tijm
takje oregano
pilipili poeder
peper
zout
1/2 l melk
200 + 100 gr gemalen kaas
nootmuskaat, peper, zout.

1. Vlees rul aanbakken in olijfolie
sjalotten, knoflook en ui bijdoen, laten doorbakken.

2. Paprika's, aubergine en courgette in kleine blokjes snijden en bij de vleessaus doen.
Kruiden bijvoegen. Blik gezeefde tomaten bijvoegen en afkruiden met peper, zout en pilipili.
Kwartiertje laten stoven zonder deksel.

4. Bechamelsaus maken met 1/2 l melk. 200 gr gemalen kaas onder mengen, kruiden met peper, zout, nootmuskaat.

5. Spinazie wassen, in grove stukken snijden en in olijfolie met teentje knoflook aanstoven.
In een zeef doen en laten uitdruipen.

5. Over twee ovenschotels de lasagne opbouwen:
laagje tomaten-vleessaus
vel lasagne
laagje vlees-tomatensaus, spinazie, bechamelsaus
vel lasagne
laagje vleessaus, spinazie, bechamelsaus

Over alles de overgehouden gemalen kaas strooien.

Oven voorverwarmen op 200°, kwartiertje bakken.