Zoeken in deze blog

zaterdag 26 april 2014

Soezen - eclairs

Voor 15 soezen of eclairs :

1,25 dl water
60 g.  ongezouten boter
75 gr. Bloem gezeefd met halve theelepel zout
2 eieren

Zet het water in een steelpannetje op met de boter en laat smelten.
Als de boter gesmolten is, zet het vuur hoger en laat koken. Zet vuur weer lager en doe de bloem er in een keer bij, goed roeren. Zet het vuur matig en blijf roeren tot het deeg een geheel vormt en loskomt van de wand.
Neem de pan van het vuur en laat een paar minuten afkoelen.
Roer de eieren er een voor een onder, goed roeren.

Verwarm de oven op 190 °C en leg hoopjes van 4 cm diameter op de bakplaten, bedek de platen eerst met bakpapier. Voor eclairs spuit je reepjes van 10 cm op de bakplaat. Laat genoeg ruimte tussen, deeg zet erg uit.

Bak gedurende 20 minuten in de oven en laat afkoelen op een rooster.

Kan gevuld met patisserieroom of slagroom, desgewenst met fruit.