Zoeken in deze blog

woensdag 11 mei 2022

gistdeeg voor taart - Bakles Angele

 1 kg bloem

500 gr melk

2 eieren

35 gr suiker

10 - 15 gr zout

35 gr gist of 12 gr droge gist

200 gr boter.

Melk tot lauw laten warmen, boter in de lauwe melk doen, eieren er in loskloppen.

Bloem met suiker, zout en droge gist mengen, vloeistof bij gieten en kneden tot soepel deeg.

Eerste rijs duurt wel effe, hangt van temperatuur af.

Deeg in porties van 250 gr verdelen, minder deeg als je kleine taarten bakt natuurlijk.

plat duwen en effe laten rusten, dan uitrollen, in taartvormen doen en nog even laten rusten.

Vullen met: rabarber, pruimen, kersen .... 

Afbakken op 180 gr warme lucht, 30 minuten.

Van deze hoeveelheid heb je bijna 1900 gr deeg, is voor veel taarten, dus deel in twee of vier als je niet van plan bent feestje te houden ;-)