Zoeken in deze blog

woensdag 14 oktober 2020

Chili con carne van Mirèse.

1 kg gehakt - zuiver rundsgehakt
3 à 4 dikke tenen look: fijngehakt
2 à 3 dikke uien: gesnipperd

kruiden:
korianderpoeder
komijnzaad én poeder
paprikapoeder
oregano
chilipoeder: véél!! 1 el
3 blaadjes laurier

1/2 vleesbouillonblokje, verkruimeld
1 blikje tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree 70 gr
klein handje zwarte chokoladegalletjes

2 blikken rode bonen
1 blikje mais.

Hoe maken we dat?
Lijk we bolognesesaus maken...
Uien en look bakken, vlees rul bakken.
De kruiden erover doen, goed roeren en even meebakken.

Dan bouillonblokje, tomatenblokjes en tomatenpuree erbij doen, goed doorroeren en laten sudderen met de laurier.
Geef het zijn tijd, drink een glas wijn of bier, lees een boek.

Tegen het einde voeg je de bonen toe ( uitgelekt en afgespoeld ) en de mais.
Proeven deed je al en dat doe je nu nog een keer: voeg de chocolade eronder en meng alles: klaar!

Het is - zoals alle stoofschotels - 's anderendaags beter dan de dag zelf, jammer genoeg gaan de geuren zo lekker zijn dat je niet een dag gaat kunnen wachten.

Dien op met zure room, eet het met enchiladas, of rijst... 

Smakelijk :)