Zoeken in deze blog

zaterdag 15 december 2018

Lange vingers ( koekjes )

Voor 50 koekjes:

4 eieren, wit en geel gescheiden,
100 gr patisseriebloem en 25 gr maïzena, samen zeven
4 eiwitten met 60 gr fijne suiker opkloppen tot stijf schuim, beetje zout niet vergeten
4 eigelen met 65 gr fijne suiker kloppen tot lichtgele ruban.
De ruban onder de eiwitten spatelen, rustig, tot het een mooi egaal kleurtje heeft.
Dan het bloem - maïzenamengsel er in beetjes onder scheppen, spatelen.
het deeg in spuitzak overdoen, gebruik spuitmondje diameter 10 mm en spuit rechte staafjes van 8 à 10 cm op bakpapier, mooi naast elkaar. Denk er aan dat het deeg een beetje uitzet...
Je hebt drie bakplaten nodig.
Bestrooi de koekjes met fijne suiker en verwijder voorzichtig de overtallige suiker.
Bak 10 à 12 min op 190°C.
Neem de koekjes van de bakplaat, laat ze afkoelen en bewaar ze droog in trommel, laat ze niet wak worden in vochtige ruimtes zoals kelder, bewaar ze in de keuken.
Deze koekjes zijn zo erg lekker maar kunnen perfect gebruik worden als rand voor een charlotte met moussevulling of voor een tiramisu.