Zoeken in deze blog

vrijdag 9 februari 2024

Kruimeltaart met pudding.

 Lekker de Limburgse kruimeltaart! 

Niet moeilijk: maak gewoon gistdeeg voor taart.

De pudding maak ik met:

1l volle melk, 120 gr suiker, 45 gr vanillepoeder, 3 eieren.

Eieren met de suiker en vanillebloem goed kloppen, de melk tot kookpunt brengen, vh vuur nemen en roerend bij suiker/eieren/bloem gieten, goed kloppen, terug op vuur en kloppend paar minuten laten pruttelen. Bedek met plastiekfolie en laat koelen.

Voor de kruimels: meng 180 gr boter met 120 gr suiker ( ik neem kinnekessuiker) en 120 gr bloem. Meng dat met je vingers tot je kruimels hebt. Doe er ook snufje zout onder en voor de liefhebbers een beetje kaneel. Laat koelen. 

Dit is genoeg voor een taart van 26 of 28 cm diameter. 

De pudding is teveel voor 1 taart, dus pas dat aan, of eet de rest gewoon op ;) 

Op deeg doe je de pudding ( klop de pudding effe goed op  als hij gekoeld is ), doe er genoeg op want een dun laagje op je taart is zo zielig! 

Verdeel dan de kruimels ook rijkelijk over de pudding. 

Bak de taart op 180 of 190 gr C gedurende 35 minuten, hangt van je oven af. 

Laat 10 minuten koelen na het bakken en ontvorm de taart.