Zoeken in deze blog

zondag 23 februari 2020

Hartenwafeltjes - zacht en snel klaar.

wat heb je nodig, behalve een wafelijzer om hartjes mee te bakken?

- 300 gr boter
- 300 gr fijne suiker
- 5 eieren
- snuf zout
- vanillesuiker naar smaak
- kop water : ik gebruik melk
- 2 kl vanillebloem
- 1/2 kg zelfrijzende bloem.

Smelt de boter in de microgolfoven, zachtjes. Ik gebruikte 1/2 margarine ( Planta ) en 1/2 roomboter.
Doe boter in mengkom, voeg de 5 eieren toe, in hun geheel, met de suiker en snuf zout: meng.
Los de vanillebloem op in de kop melk, 2,5 dl ongeveer, en meng eronder.
Lepel er dan de bloem onder, mengen en bakken maar!

Vet je wafelijzer de eerste bak goed in, daarna alleen als je de indruk hebt dat het moet.
Laat het ijzer goed heet worden, laat de wafeltjes op taartroosters uitdampen en deel ze dan met veel liefde uit aan familie en vrienden ;-)
Tip: als je eens zin hebt om een hoop wafeltjes te bakken, vries ze dan in kleine porties in... je hebt dan altijd verse wafeltjes!! Tip van Alice, de mama van Danielle.

Tip 2:
Je kan ook gerust ander deeg gebruiken, bv het deeg van Harde Wafels Frans.