Zoeken in deze blog

zaterdag 25 november 2017

Bloemkoolsoep met groene linzen.

Nodig:
Halve bloemkool, als het een dikke bloemkool was tenminste, anders een ganse.
Halve knolselder.
Twee dikke winterwortelen.
Twee dikke uien.
Drie tenen look.
Kopje linzen, groene.
Courgette.
Kruiden: peper, zout, komijn, kurkuma en ras el hanout, kruidentuiltje.

Hoe maken?
Als altijd:
Snipper de uien en de look en stoof effe aan. Doe de droge kruiden over de uien en look en laat ook meestoven.
Doe de rest van de in stukken gesneden groenten erbij en voeg groentenbouillon toe, een twee liter.
Als de soep een half uurtje heeft gekookt, op zacht vuur: zet de staafmixer er in en mix fijn.
Voeg dan de linzen toe en laat nog sudderen tot de linzen gaar zijn, twintig minuten ongeveer.
Proef en kruid bij als het nodig is.

Is een dikke en zachte soep, echt geschikt bij een koud en ongezellig winterweer!!
Smakelijk.