Voor 30 stuks.
Crème patissier van 1/2 l melk, vanillestok, 2 eieren, 125 gr suiker, 40 gr vanillebloem of maizena.
Deeg: vlaaiendeeg mama ( zie blog ) van 1/2 kg bloem
Een paar handenvol rozijnen, geweekt en gedroogd in handdoek
Citroenglazuur van bloemsuiker met citroensap.
Methode:
Maak de dag voordien je crème patissier en laat koelen in koelkast.
Haal de crème op tijd uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen als je gaat bakken.
Maak deeg, verdeel in twee stukken na rijzen, rol het uit tot een rechthoekige lap.
Smeer in met de helft van de crème, bestrooi met rozijnen, rol voorzichtig op tot lange rol.
Snij in stukken, 15 ongeveer. Leg de rondjes op bakblik bekleed met bakpapier.
Doreer, bak af op 200°C in 15 minuten.
Maak citroenglazuur en decoreer je koeken.