1 kg bloem
1 pakje bakpoeder
700 gr bruine suiker
150 gr gemalen kokosnoot, of gemalen hazelnoot, walnoot, amandelnoot...
10 gr kaneel
5 gr speculaaskruiden
350 gr boter
5 eieren.
Amandelschilfers.
Snuf zout.
Boter met de suiker goed kloppen.
Eieren één voor één onder mengen en nog eens goed doorkloppen met klopper.
Droge ingrediënten onder mengen, met deeghaak.
Laat het deeg opstijven in de koelkast, ik laat het een nacht staan. Dan zijn de smaken er goed ingetrokken.
Rol een worst en snij stukjes ervan af, ongeveer 40 gr. Rol elke stukje tot een klein dik worstje en druk het heel even plat. Rol het eventueel nog door amandelschilfers.
Bak op bakplaat in 15 à 20 minuten op 175°C.
De speculaas zal zacht aanvoelen, laat hem voorzichtig op een rooster afkoelen en bewaar hem in een blikken doos.
Je kan hem ook perfect invriezen, dan heb je altijd vers gebakken speculaas bij de hand.