Zoeken in deze blog

zondag 11 oktober 2009

Stoofvlees met bier

850 gr stoofvlees van het rund
4 middelgrote uien
2 knoflookteentjes
1 blaadje laurier
1 takje tijm
1 el cassonade
1 el azijn
1 el siroop
1 el mosterd
1 kl fond van Piet Hyusentruyt
1 flesje bruin bier ( blauwe Chimay of als het iets minder mag zijn: kasteelbier is ook goed, maar Chimay is beter natuurlijk ;-) ...)
peper, zout
boter, olie
Vlees in twee keer goed aan braden in een gietijzeren pan in olie met boter.
Uit de pan nemen en de uien met knoflook fruiten in de braadboter.
Cassonade op de uien doen en goed roeren, vlees er terug bij doen en overgieten met flesje bier. Het bier eerst warmen in de pan waarin je het vlees gebraden hebt, anders schrikt het vlees van het koude bier.
Azijn bijvoegen, mosterd, lepeltje fond, siroop, laurier en tijm.
Alles goed mengen en met deksel op de pan zeer stilletjes laten stoven gedurende 2,5 u.
Na 2,5 proeven, desnoods iets bij kruiden met peper en zout, binden met een 1 el maïzena in water opgelost. Als je dit in de slowcooker maakt laat je het zeker 5u op de zachte stand stoven, het is niet voor niks stoofvlees ....!!