Basisrecept deeg quiche en basisvulling. uit: Belgisch bakboek Royal - Stefan Elias.
De topping ( vulling ) kan je zelf varieren zoals je wil.
Deeg (voor twee quiches van 20 cm diameter)
35 à 40 gr verse gist
65 gr koude volle melk
55 gr ei
260 gr tarwebloem
20 gr kristalsuiker
75 gr ongezouten boter
5 gr zout.
Kneed het deeg gedurende zes minuten, laat het rusten en deel in twee.
Bewerk de twee stukken apart verder.
Basisvulling:
100 gr geraspte emmentaler
125 gr eieren ( = 2 grote eieren )
1/2 gr witte peper
4 gr zout
140 gr volle room
Meng alles en giet in de ongebakken quiche.
Werk af met een topping naar smaak, vb. Lorraine:
150 à 200 gr fijngesneden wit van prei
100 gr lichtgerookt spek ( ik bak het eerst effe uit )
100 gr gekookte hesp
75 gr geraspte emmentaler
Meng alles behalve de emmentaler, strooit mooi verdeeld over de vulling van de quiche, strooi als laatste de kaas erover en bak af op 200°C gedurende 30 à 40 minuten.