Zoeken in deze blog

woensdag 13 februari 2013

Italiaanse mosselen

2 kg panklare mosselen
1/4 l water
1/4 l witte wijn
1 dikke ui
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
zout peper
Mosselen in pan doen, met water, witte wijn, ui, kruidnagels, laurier en flink wat peper.
Laten koken, uit de pan nemen ( warm houden ) en kookvocht zeven.

2 uitjes
350 gr rijpe tomaten
2 tenen knoflook
1/8 l room
sap van 1 citroen
snufje oregano zout peper
100 gr parmezaan, gemalen
50 gr boter

Tomaten ontvellen en in stukjes snijden. Uien fijnhakken en knoflook snipperen. Mosselen uit schelpen nemen en over kommetjes - of in één grotere kom - verdelen. Tomaten, ui en knoflook erover verdelen. 6 el van het kookvocht met room, citroensap, oregano, zout en peper door elkaar kloppen. Over de mosselen gieten. Kaas erover strooien en boter in vlokjes erop verdelen. Oven op 220° C, 10 minuten. Serveren met een broodje of frans brood.